Vill du bo på Hindersön?
Skärgårdskulturens Mecka.
Skolhuset på Hindersön uppfördes för omkring 100 år sedan. Där bedrevs undervisning fram till 1961. I dag är skolan hembygdsgård. Förutom utrymmen för undervisning fanns i skolan en lärarbostad, ett rum och kök. Den bostaden är nu till för uthyrning till medlemmar och allmänhet. Bostaden är fullt utrustad med sovplatser för upp till sex personer.
I köket finns kylskåp, elspis, källare, varmt och kallt vatten samt porslin och kokkärl. För värmen finns elradiatorer.
Genom ett Liederprojekt är nu skolan utbyggd och utrustad med två toaletter, i lärarbostaden med dusch.
I skolans undervisningslokal med plats för ett trettiotal personer för konferenser, årsmöten eller andra gemensamman aktiviteter. Där finns ett mindre kök och toalett.

Kostnad lärarbostad: 500 kronor per dygn sommar 1/6 - 1/9. Vintertid 700 kronor.
Kostnad skollokalen: Enligt överenskommelse.

Hindersön har en hel del att erbjuda. Där finns en rik fauna, historiska lämningar ett modernt värdshus, många utflyktsmål med badstränder, bilfria vägar före cykelturer och en unik skärgårdskultur.
Du som känner att detta är något för dig kan ta kontakt med stugvärdinnan Agneta Persson och boka tid. Telefon: 070-5645181

Bilder på lägenheten hittar du här: Kök med sovrum

Hindersön bjuder på det bästa

De som besöker Hindersön har mycket att se och glädja sig över. Genom att berggrunden på Hindersön innehåller stora mängder kalk har Hindersön en sällsynt rik flora. I en rapport till Länstyrelsen 1995 rapporterade Skärgårdsgruppen i Luleå (bestående av botaniaster och ornitologer) att de funnit 286 arter av växter, av dessa nio orkideer.

I början av juni står den sällsynta Nornan i sin fulla prakt. Den vackra orkideén har blivit något av ett signum för Hindersön.
Midsommartid täcks vissa områden på ön av tusentals liljekonvaljer.

På ön finns det nära tre mil väg där du som besökare kan cykla eller vandra. Längst vägen finns många smultronställen som är värda ett besök.

Där har hembygdsföreningen placerat informationstavlor. Här intill kan du klicka fram dessa.
Hindersön har många vikar som inbjuder till bad. Den största badstranden ligger strax utanför Norrisund mot Lappöviken. Avståndet dit från Jopikgården är knappt en kilometer.

kartan kan du bekanta dig närmare och kanske hitta ett utflyktsmål.